zaterdag 5 augustus 2017

Natuurcamping

De Poolse noordkust zorgt voor verrassingen. Naast het feit dat we voortdurend het pad kwijtraken dat aangeduid wordt als "toerische route" of "fietspad" verandert het bos binnen 50 m in een soort Schevenings circus en omgekeerd.
Terrassen zijn vanaf 10 uur 's morgens overladen met etende badgasten. Op slippers, voorzien van windschermen, tassen proviand en speeltuig bewegen stromen mensen zich als processierupsen door de stad naar de Oostzee.
Rond 15.00 u.treffen we ver van deze toeristische heksenketels plotseling een bordje met "camping". De locatie geeft al aan dat deze overnachtingsplek anders dan anders is en de knullig met de hand geverfde borden stralen van het amateurisme. We worden nieuwsgierig, want bij eerdere campings staan de tenten massaal zo ongeveer aan elkaar gelijmd.
                           

Hier een rommelig weiland met stilte en veel ruimte aan een meer.
Geen wifi.
Golvend gras.
Twee douches per geslacht. Maar schoon, netjes.
Drie km fietsen naar het dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkeltje.
Receptie: stoffig kamertje waar de administratie nog met de hand op papier wordt bijgehouden.
"Natuurcamping" noemt de eigenaar zijn toko.
Warm water? Alleen gegarandeerd tussen 7.00 - 9.00 u en 17.00 - 19.00 u. maar de rest van de dag kan het alle kanten op gaan, waarschuwt een mededeling op de spiegels. De vertaling heb ik met behulp van een enigszins Duits sprekende gast verkregen.
Dan maar koud douchen.
Je moet wàt over hebben voor rust, ruimte, gras. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten