vrijdag 30 juni 2017

AnnePies en PedalPoep

“Eine Ausnahme”, antwoordde de tuinman die ik in de buurt van een portable toilethokje aansprak voor eenmalig gebruik van zijn blauw-witte schijtcabine.
Ik bedankte de man sehr höflich, verzekerde hem dat deze gastvrijheid hem in het hiernamaals vorstelijk vergoed zou worden en trok de deur achter me dicht.
Alhoewel we bij iedere gelegenheid met sanitair daarvan gebruik maken, is het onvermijdelijk dat we tijdens het fietsen weleens eens uit de broek moeten. In iedere vorm uiteraard.
Annelies heeft voor code geel een begrip: Bloemetjes plukken.
Die uitdrukking is gerelateerd aan de houding die vrouwen aannemen als ze even uit hun gleufje moeten gutsen.
Zij verstaat de kunst om op brutale wijze in lang gras al “bloemetjes plukkend” haar blaas te ledigen. Geen passant die ook maar zou denken  dat een fietsster met helm iets anders doet dan zeldzame flora te verzamelen.
Een maïsveld is voor ons ideaal als eindpunt van  onze stofwisseling. Binnen twee meter ben je in je feloranje shirt snel onzichtbaar en kun je je aan de stevige stengels als op een seniorentoilet-met-handvatten vasthouden voor de balans. Soms tref je het echter minder.
In het muggenseizoen is de comforttijd binnen een maïsveld of bos beperkt en wordt de drang je te ontlasten sterk bepaald door het aantal stekende muggenvrouwtjes dat, behoudens wat anders, rond de anale zone heerlijk bloed ruikt.
Ik verdenk muggen er van met opzet daar te wachten voor dit doel.
Het zij zo.
De natuur is wreed en daarom bouwen wij thuis toiletten.